Monitoring Sportclubondersteuning: geselecteerde projecten

In februari lanceerden VSF en ISB de projectoproep Monitoring Sportclubondersteuning. Tijdens het vijfde Platform Sportclubondersteuning werden de geselecteerden bekend gemaakt.

Het project heeft als doelstelling om enerzijds de geselecteerde sportfederaties en sportdiensten te begeleiden op vlak van monitoring en effectmeting van hun sportclubondersteunend initiatief en anderzijds na te gaan welke types van sportclubondersteuning op een efficiënte (doelmatige inzet van middelen) en effectieve (met impact) manier een verschil maken op clubniveau.

ISB en VSF bieden op deze manier 15 projecten (sportfederaties en sportdiensten) de ideale kans om hun clubondersteuning meetbaar te maken en, op basis van die resultaten, hun ondersteuning verder en gerichter uit te bouwen.

De begeleiding, door Line Declercq (externe link), heeft een waarde van 5.000 euro per federatie en is dus de ideale gelegenheid om hun ondersteuning onder de loep te nemen.

De geselecteerde sportfederaties zijn: Badminton Vlaanderen, Gymnastiekfederatie Vlaanderen, Korfbalbond Vlaanderen, Recreas, Rugby Vlaanderen, Sporta, Tennis Vlaanderen, Vlaamse Hockey Liga, Vlaamse Liga Paardensport.

De geslecteerde sportdiensen zijn: Jeugdsportnet KDR, Sportdienst Ingelmunster, Sportdienst Bonheiden & Putte, Sportdienst Antwerpen, Sportdienst Halle en Sportdienst Lede.

Proficiat!