FAQ: "Sport en Vluchtelingen.

Door de recente vluchtelingenstroom bestaat de kans dat er niet-Belgen met verschillende verblijsstatuten willen deelnemen aan sportactiviteiten of willen aansluiten bij jouw sporclub. Wat zijn hun rechten en waarop moet je letten als federatie of sportdienst? Wat mogen je sporctclubondersteuners zeker niet uit het oog verliezen? Dit biedt eenantwoord op een boel vragen en onduidelijkheiden die bij sportorganisatoren leven. Onderstaande informatie schetst een algemeen beeld!

DYNAMO BROCHURE: “Open Sportclub”

Een open sportclub kent haar leden en hun verhaal, gaat bewust om met problemen en uitdagingen en gaat op zoek naar een aanbod op maat van jong en oud, volgens ieders sportieve mogelijkheden. Deze brochure wil hierin een leidraad zijn met inspirerende ideeën, tips en praktijkvoorbeelden. We nodigen iedereen uit om mee te bouwen aan een echte Vlaamse sportmentaliteit!

DISCUSSIETOOL

De discussietool 'vitaminen voor de sportclubs voor sportdiensten en sportraden' is ontwikkeld om te discussiëren op bestuursniveau. Op basis van de inhoud van het filmpje 'vitaminen voor de sportclubs' formuleerden we enkele vragen voor een kritische zelfanalyse.

WEGWIJZER IN DE SPORT

Deze wegwijzer kan voor jou een handige tool zijn om je makkelijker te oriënteren binnen het Vlaamse sportlandschap.

DYNAMO BROCHURE: “ De vrijwilligerswet”

Deze brochure licht het wettelijk kader rond de vrijwilliger toe aan de hand van enkele belangrijke vragen: Wie kan vrijwilliger zijn? Welke rechten en plichten heeft een vrijwilliger? Welke vergoedingen kun je een vrijwilliger geven? Welke verzekeringen sluit je af voor je vrijwilligers?