Vorige edities

8 november 2013 in 'De Ark' te Antwerpen

Maar liefst 110 sportclubondersteuners deelden kennis en praktijken met elkaar.

Het eerste platform sportclubondersteuning op 8 november in Antwerpen was een gezamenlijk initiatief van ISB en VSF en werd ingevuld door een werkgroep van een 10-tal clubondersteuners uit sportfederaties en sportdiensten en enkele Vlaamse experts. In 3 rondes wisselden de deelnemers uit over:

• Welke goede praktijken sportclubondersteuning bestaan vandaag?
  • Wat is een goede clubondersteuner?
  • Hoe gaan we verder met dit platform?

25 april 2014 in de Ghelamco Arena te Gent

Meer dan 100 sportclubondersteuners uit gemeenten, federaties en clubs leerden elkaar beter kennen en wisselden ideeën en ervaringen uit. Deze editie werd door de deelnemers geëvalueerd met een gemiddelde score van 8,5 op 10.

Het platform kreeg invulling via speeddating, 3 praktijkverhalen en uitwisselingstafels.

14 november 2014 in de VGC Brussel

Meer dan 50 sportclubondersteuners uit sportfederaties en lokale sportdiensten leerden elkaar beter kennen en wisselden ideeën en ervaringen uit. De 3de editie kreeg van de deelnemers een gemiddelde score van 7,5 op 10.

Presentaties

23 april 2015 in de VIP-ruimte van het voetbalstadion van OH Leuven

Op 23 april 2015 vond voor de vierde keer het Platform Sportclubondersteuning plaats, dit keer in Leuven. Ook deze vernieuwde editie kunnen we meer dan geslaagd noemen.

Het platform kreeg invulling via speeddating, het delen van good practices en werktafels. Hieronder vind je alvast de presentaties en enkele foto’s van de vierde editie:

21 april 2016 in de EDUGO-arena te Oostakker

Met ruim 60 deelnemers konden we opnieuw tevreden terugblikken op het platform sportclubondersteuning.

Hierbij kunnen jullie de presentaties terugvinden die behandeld werden:

Deelnemerslijst

4 mei 2017 IN hockeyclub Braxgata TE Boom

70 sportclubondersteuners verzamelden in het prachtige clubhuis van Hockeyclub Braxgata in de Schorre te Boom.

Met een algemene beoordeling van 8.4 op 10 kunnen we spreken van een topeditie!
9 concrete sessies waaruit de deelnemers zelf hun persoonlijke programma konden selecteren.

Algemene presentatie

Presentatie rond drop-out

Hierbij de 9 presentaties van de sessie:

Clubbinding

Maatwerk bij sportclubondersteuning